Ondersteuning van een humanitaire operatie om Oekraïense vluchtelingen te vervoeren en op te vangen

16-03-22

Standard de Liège en zijn buschauffeur Stéphane HODEIGE hebben bijstand verleend aan een humanitaire operatie om Oekraïense vluchtelingen te vervoeren en op te vangen. Ook de stad Luik en onze partner VOO hebben deze actie ondersteund.

Deze rondreis van meer dan 3000 km, uitgevoerd in 48 uur, stelde een team van ongeveer tien vrijwilligers in staat om 49 Oekraïense vluchtelingen op te pikken in de Poolse stad Przemysl, vlakbij de Oekraïense grens. Nadien bracht onze teambus ze naar de regio Luik waar ze rechtstreeks werden opgevangen door de bevoegde diensten van de Stad Luik.

Er werd ter plaatse ook ongeveer 4 ton aan diverse apparatuur met onder meer medisch materiaal geleverd om de mensen daar te helpen.

De financiële steun van de Standard de Liège Foundation en de logistieke steun van de officiële team bus van Standard hebben ertoe bijgedragen dat deze humanitaire operatie een succes was dankzij een fantastisch team van vrijwilligers die dit project met veel vastberadenheid in goede banen hebben geleid.

 

Uk3

Uk4